Het laatste nieuws

VOPN jaarcongres door het hele jaar heen online

De vereniging oplossingsgerichte professionals Nederland (VOPN) heeft ipv een congres dit jaar het hele jaar door lezingen en workshops online.

Beide keynotes samen kosten € 15 pp.
Daarnaast bieden verschillende leden in de loop van het jaar workshops online aan. Kijk op de website voor meer informatie. Op 23 jan start de eerste lezing en hoor je welke workshops er worden aangeboden en wanneer.

23 januari: 
Anton Stellamans houdt zijn keynote van 15:00 tot 16:30. “De macht van de verbeelding”

Onze Oplossingsgerichte vragen openen deuren in de verbeelding van onze cliënten. Zo kunnen ze mogelijkheden uit de toekomst, het verleden en het heden verkennen die anders misschien onder de waterlijn zouden gebleven zijn en bereiken ze een veerkrachtige staat waarin hun problemen gaan oplossen.

Net zoals in de kunst de techniek op de achtergrond verdwijnt en de verbeeldingskracht van de toeschouwer niet in de weg gaat staan, bestaat de kunst van het oplossingsgericht werken hierin om die deuren zo geruisloos mogelijk te laten opengaan, zodat cliënten zich kunnen inspireren door hun eigen antwoorden … en niet te veel afgeleid worden door onze vragen.

In deze presentatie staan we stil bij de magie van de verbeeldingskracht en hoe wij haar stimuleren in Oplossingsgerichte gesprekken.

Met andere woorden: wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat onze cliënten geen digitale antwoorden geeft op onze vragen, maar zich op magische wijze kan versterken door hun eigen doorleefde beschrijvingen. Dan zijn en blijven onze woorden magisch, zoals Steve de Shazer het beschreef in “Words were originally magic.”

Van 16:30 tot 17:00 krijg je een korte inleiding van de verschillende workshops die door het jaar heen gegeven worden. Voor deze workshops kun je je vanaf 23 januari inschrijven.
20 april
Ben Furman houdt zijn keynote van 20:00 tot 21:30.
Hij is psychiater en psychotherapeut en een zeer productief internationaal schrijver. Hij is mededirecteur van het Helsinki Brief Therapy Institute en hij heeft een eigen talkshow op de Finse televisie over onderwerpen die met psychologie te maken hebben. In zijn keynote vertelt hij over (op afstand) begeleiden van cliënten.

https://vopn.nl/agenda/keynotes-magische-momenten-online

Wil je meer informatie

Voor brandende vragen, directe ondersteuning en mediation kun je contact met mij opnemen, via sandra@betaonderwijsopmaat.nl of het contactformulier