Trainingen voor docenten, leerkrachten en TOA's

Over motiveren en meer

Voor pedagogische en didactische trainingen ben je bij Buro Elzinga aan het juiste adres. Omdat ik zelf jarenlang voor de klas heb gestaan, weet ik als geen ander met welke uitdagingen een leerkracht of docent dagelijks te maken krijgt. Ik kan je daarom voorzien van advies op maat, handige tips om je lessen te verbeteren en je motiveren om weer met plezier voor de klas te staan.

Trainingsaanbod

Ik geef trainingen aan leerkrachten in het basisonderwijs, aan docenten in het voortgezet onderwijs, hogescholen en universiteiten. Door mijn uitgebreide ervaring en en brede interesse is mijn aanbod zeer divers. Leg je vragen bij mij neer en ik ontwikkel een training die voorziet in jouw behoeften. Van gesprekstechnieken, tot werkvormen en van trainingen om leerlingen te motiveren, tot het bewerkstelligen van zelfinzicht bij studenten. 

Na zo’n training voel je je geïnspireerd en gemotiveerd om jouw nieuwe vaardigheden in de praktijk uit te proberen!

Training: Vier wegen naar motivatie

Het boek Vier wegen naar motivatie geeft meer inzicht in de factoren die helpen om de motivatie van leerlingen te vergroten. Het is een werkboek met veel oefeningen, zelfevaluaties en voorbeelden. Het is een werkboek dat hoort bij het studieboek Motiveren is te leren. Meer informatie over beide boeken vind je op de website van Motiveren is te leren.

Bij het werkboek Vier wegen naar motivatie hoort ook een training. In de training ga je met behulp van het werkboek op zoek naar hoe je leerlingen kunt motiveren. Deze training kunnen we incompany verzorgen of je kunt deelnemen via open inschrijving.

De folder over de training vind je hier. De volledige training bestaat uit zes dagdelen die apart te volgen zijn. De eerste module geeft een overzicht van alle vier wegen. Met behulp van een zelfevaluatie instrument kun je inschatten waar je zelf staat en welke stappen je wilt zetten om beter te worden. Daarna volgen 4 verdiepingsmodules over de zelfdeterminatietheorie, oplossingsgericht werken, feedback geven en de groeimindset. De afsluitende module is bedoeld om het geleerde te borgen in jouw lessen of in de school.

Informeer naar de mogelijkheden voor een training bij jou op school door een email te sturen.
Voor een training met open inschrijving zie de informatie hieronder. 

De vier wegen naar motivatie worden in het kort uitgelegd en je krijgt globaal inzicht in welke factoren voor jou kunnen gaan werken om leerlingen te motiveren. Voor deze instapmodule hoef je het boekje nog niet gelezen te hebben. Dat krijg je van te voren toegestuurd.

De online module wordt op verschillende momenten aangeboden.

Data:

Informeer naar de data door contact op te nemen.

Tijd: 13.30 – 16.30 uur. 

Vermeld bij je inschrijving: Online instapmodule en de datum dat je wilt deelnemen.

Alle 6 modules van de training worden aangeboden in Amersfoort. De startmodule is verplicht, voor de andere modules kun je je apart inschrijven. De hele training bestaat uit 6 middagen van 13.30 tot 17.30 uur. 

Vermeld bij je inschrijving welke data je wilt komen en welk onderwerp.

Kosten: 550 euro per persoon per module. Je krijgt korting bij het deelnemen aan meerdere modules. Minimaal aantal deelnemers: min 9 p, max 15 p. Als je je inschrijft voor een trainingsmodule krijg je eenmalig het boekje Vier wegen naar motivatie cadeau.

Data volgen.

Kosten: 550 euro per persoon per module. Je krijgt korting bij het deelnemen aan meerdere modules. Minimaal aantal deelnemers: min 9 p, max 15 p. Als je je inschrijft voor een trainingsmodule krijg je eenmalig het boekje Vier wegen naar motivatie cadeau.

Wil je je alvast inschrijven? Stuur een email en vermeld dat je geïnteresseerd bent in een training in regio Noord.

Pedagogisch didactische training voor TOA’s

Deze erg populaire training wordt dit schooljaar nog gegeven in de regio Noord-Holland. In het volgend schooljaar komen de andere regio’s aan de beurt. Op aanvraag kan deze training ook in-company worden aangeboden.

De training van drie dagdelen vindt plaats op een van de scholen van de deelnemers. Geef bij je aanmelding aan of we jouw school mogen bezoeken en mogen worden rondgeleid in de kabinetten van jouw school. Alle middagen hebben dezelfde indeling;  inloop  14.00 uur, start 14.30 uur en we eindigen om 17.30 uur.

Natuurlijk krijg je een bewijs van deelname als je alle dagdelen bent geweest. Inschrijven door een mail te sturen naar: info@betaonderwijsopmaat.nl.

Data: nog nader te bepalen.

Kosten zijn 450 euro per deelnemer voor de hele training. Minimaal aantal deelnemers: min 9 p, max 15 p. Ontvangende school krijgt 50 euro korting.

Vermeld bij je inschrijving: TOA training NH en of we op jouw school mogen langskomen.

Data: informeer naar de mogelijkheden.

Minimaal aantal deelnemers: min 9 p, max 15 p. Ontvangende school krijgt 50 euro korting.

Vermeld bij je inschrijving: TOA training Apeldoorn en of we op jouw school mogen langskomen.

Drie dagdelen. Informeer naar de mogelijkheden.

Kosten zijn 450 euro per deelnemer voor de hele training. Minimaal aantal deelnemers: min 9 p, max 15 p. Ontvangende school krijgt 50 euro korting.

Vermeld bij je inschrijving: TOA training Zuid en of we op jouw school mogen langskomen.

Training: Oplossingsgericht werken in het onderwijs

“Ze moeten gewoon meer huiswerk maken maar dat doen ze niet.”

“Er zijn een paar leerlingen die de les verpesten. Als ik die toch eens kwijt was…”

“Ik kijk op tegen de ouderavonden. Hoe kan ik een echt goed gesprek voeren met de ouders?”

Herken je dit?

Schrijf je dan in voor de training Oplossingsgericht werken in de klas bij jou in de buurt. Je leert in deze training van 4 dagdelen oplossingsgerichte gespreksvoering die heel goed werkt in het onderwijs. In deze training krijg je gesprekstechnieken die je met leerlingen, ouders en zelfs collega’s kunt toepassen. Dit zijn technieken die elke docent, mentor en teamleider goed kan gebruiken om leerlingen of collega’s te laten reflecteren op hun werk en ze te motiveren om hun zelf bedachte oplossingen ook echt uit te gaan voeren. Uiteindelijk krijg je een grondhouding die jou kan helpen om goed te luisteren en leerlingen en collega’s meer autonomie te geven. Deze training is geschikt voor OOP, OP en teamleiders die hun groep, klas of team op een positieve manier willen coachen.

Wil je meer weten? Schrijf je in voor deze training van vier dagdelen waarin je eigen casus wordt besproken en je technieken leert die je de volgende dag kunt gebruiken.

Kosten zijn 600 euro per deelnemer voor de hele training van vier dagdelen. Minimaal aantal deelnemers: min 9 p, max 15 p. Deze training is zeer geschikt voor incompany voor jou en je collega’s. Informeer naar de mogelijkheden.

Natuurlijk krijg je een bewijs van deelname als je alle dagdelen bent geweest. Inschrijven door een mail te sturen naar: info@betaonderwijsopmaat.nl.

Neem contact op voor meer informatie.

Data:

Neem contact op voor meer informatie.

Data: 

Vermeld bij je inschrijving: 

Neem contact op voor meer informatie.

Data:

Vermeld bij je inschrijving: 

Wil je meer informatie

Voor vragen, directe ondersteuning en mediation kun je contact met mij opnemen, via sandra@betaonderwijsopmaat.nl of het contactformulier